کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها را کاهش میدهند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا دارند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها را کاهش میدهند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا دارند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ رویا یوسفی اظهار داشت: دریافت ناکافی میوه و سبزیجات از مهم ترین عوامل خطر در بیماریهای مزمن و غیرواگیر است و سالانه افراد زیادی در اثر مصرف ناکافی میوه و سبزیجات جان خود را از دست داده و یا دچار ناتوانی میشوند.
وی افزود: تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات بسیار مهم است چرا که میوهها و سبزیها به علت داشتن ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها، فیبر، مقادیر کم چربی و کالری نقش قابل توجهی در پیشگیری از انواع سرطانها، بیماریهای قلبی، عروقی دیابت و چاقی دارند و از پیشرفت این بیماریها جلوگیری و به رشد بهینه کودکان نیز کمک میکنند.
وی ادامه داد: فیبرهای موجود در میوه و سبزیجات به کاهش سطح کلسترول در خون، کاهش خطر بیماریهای قلبی، سکته مغزی و عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کرده و از یبوست پیشگیری میکند.
یوسفی اذعان داشت: مصرف فیبر باعث احساس سیری و مصرف کالری کمتر شده، به کاهش وزن کمک کرده و از بالا رفتن زیاد قند خون پس از خوردن غذا جلوگیری میکند و به همین علت در کنترل بیماری دیابت و حتی جلوگیری از بروز دیابت نوع دو مفید است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج با بیان اینکه مصرف آب و مایعات کافی همراه با فیبرها به بهتر شدن اثرات آنها در بدن کمک میکند، گفت: خیار، کاهو، گوجه فرنگی، کلم، هویج، فلفل سبز، پیاز، انواع سبزی، کرفس، ریواس، بامیه، بادمجان و قارچ در گروه سبزیجات قرار دارند.
وی ادامه داد: مقدار سبزی که لازم است روزانه مصرف شود بستگی به سن، جنس و میزان فعالیت بدنی هر فرد دارد ولی به طور متوسط مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از آن در بزرگسالان توصیه میشود.
یوسفی افزود: هر واحد سبزی شامل؛ یک لیوان از انواع سبزیهای خام، نصف لیوان سبزی های پخته و نصف لیوان آب سبزیها است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج اضافه کرد: هر عدد میوه متوسط،1 واحد میوه به حساب می آید بنابریان توصیه می شود هر فرد روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها استفاده نمیاد اما مصرف بیش از حد میوه ها می تواند باعث افزایش دریافت کالری و چاقی شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در پایان خاطر نشان کرد: در هر واحد از میوه تازه، منجمد و خشک شده حدود 2 گرم فیبر وجود دارد که میوه های تازه کامل، بیشتر از آب میوه ها حالت سیری ایجاد می کنند و برای افرادی که سعی در کاهش وزن خود دارند مناسب تر هستند بنابراین قرار دادن خانواده میوه و سبزیجات در رژیم غذایی بسیار ضروری است.5